Jump to content
Sign in to follow this  
88pathoffroad

Factory service manual info offer - 87-89 Pathy

Recommended Posts

I have a Nissan FSM for 1987-1989 Pathfinders and Hardbody pickups that I can offer some factory information from if anyone has a specific question or need. Just let me know and I'll see what I can do for you. I just wanted to make it known and let everyone know that the offer stands open for anyone.

 

Also, PLEASE, no requests for mundane things like "what spark plugs should I use" or "what size windshield wiper do I need", those things should be easily found by either searching these forums, my forums at http://wd21forums.damagedreality.com or asking/calling a local parts store. Off-topic requests will be deleted at will. Thank you.

 

-88

Share this post


Link to post
Share on other sites

OK, I'm getting code 43 which is TPS but I run through the test and it checks out fine. I even changed it anyways and also changed the whole throttle body including mass air sensor and whatever is attached. The deal is she is running in safe mode and every test my manual (Mitchell repair) says to check seems to check out fine, the last thing I'm going to check is the input/output signals to the ECU and see if there might be a problem there, if not I'm at a loss. Also I've changed the ECU with 3 others and get the same problem along with countless relays.

Any other ideas or things I should check or test?

Share this post


Link to post
Share on other sites

You're going to have to check the wiring itself, I think. From the end of the ECU plug to the end of the plug at the TPS, each wire should have 0 resistance when tested with a multimeter.

Share this post


Link to post
Share on other sites

YEE HAW!!!!!!! I got it, it was the wire from the ECU to injector A. It wasn't broke but there was enough resistance to give it trouble and not fire all the time which put it in "safe mode" and wouldn't let it go over 3 grand. So I just ran a jumper wire since the break is in between the firewall and dash. Runs great, thanx for the help.

Tim

 

PS - When I pulled the carpet up on the passanger side to get at the wire's I noticed that a mouse must have been in it a one time and chewed on a few wires, so I'm thinking that he might have gotten up into the dash somewhere's and got at that wire, Man I tell ya, what a pain in the nut sack. Hope no one has to go threw that.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest canadian_girl

I'm attempting to replace my clutch, but am having trouble removing my tranny. How long is the shaft I need to clear? Will my engine pivot to allow my bell housing to clear the engine compartment?

Thanks, this is all new to me, but I'm learning lots.

Share this post


Link to post
Share on other sites

hey 88 man, being stupid and trying to rush the process like i always do, I took all the stock body mounts off the pathy while attempting to install the performance accessories 3" body lift kit. does your manual show any diagrams of how these went? im friggin' stuck man....makes me wanna cry how frustrated this is getting..two days now without the pathy drivin' :help: :mellow: :o :sniff:

Share this post


Link to post
Share on other sites

sweet thanks, but do you have pics of all of them? just for one side of course. that's one down four to go! hah i appreciate all and any help 88. im seriously stuck :help:

Share this post


Link to post
Share on other sites

What the hell are you doing that requires pics of all ten body mounts? That's how they ALL go with the exception of the rearmost mounts, they just have a big washer that goes on the bolt before the mounts do.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

look...i took all the rubber mounts off, so there is just the metal mounting plate, right...so, since there are two pieces two every stock mount, a lower and an upper, i need to know which pieces are the uppers and which are the lowers. they are all sitting in a box and i have no clue where they go. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
look...i took all the rubber mounts off, so there is just the metal mounting plate, right...so, since there are two pieces two every stock mount, a lower and an upper, i need to know which pieces are the uppers and which are the lowers. they are all sitting in a box and i have no clue where they go. :D

Glad to hear you sorted it out.

Share this post


Link to post
Share on other sites

yup went to the dealership got the part numbers and schematics of how they went (the order, basically) on the frame and went to work. i know all of you are still like wtf is this kid talking about, but im pretty sure that im not just an idiot. or maybe i am....but either way i fixed it..sorry for my b#*@hing :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello, I have this 87 pathy i picked up and ever since i got the thing the Oil pressure gauge wont work and the warning light will go brighter with the accelerator.. im puzzeled, i checked the fuses, and as far as the oil pressure senser and the relay, i have no idea were its located, this is my first pathfinder so im a littel solw on were every thing located :shrug: , also my running light on the rear drivers side wont work..lol, i have replaced the bulbs, but still the back up lights (both) and running light on the drivers side wont work.. im clueless.. the fuses are all good, i checked the wiring from the lamp to as far back as i can go, nothing is brokin..ect.. if any one can help this first time pathy owner out id be much ablidged.

 

Thank you,

 

Scott

Edited by NWT87PATHY

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey guys I also have the FSM for 89 Pathfinders, so let me know if I can be of any assistance. Hey NWT87PATHY... I will try to help you with your issues. First of all your oil pressure sending unit is right above the starter (pass side) rear of the oil filter... don't expect to be able to see it at all unless you remove your right front tire, however it's wire has a big orange boot on it from the factory that should help you locate it if you have trouble. Your going to need a test light to check all your rear light sockets and wiring, your back up lights may not work because of the switch in the tranny, mine is a 5spd and mine work sometimes... my switch is either bad or out of adjustment... IMO I wouldnt worry about them myself. Perhaps someone has installed a trailer wiring pigtail at some point in your rear wiring and something has gone caddywhompus with that. I am on my third Pathfinder and have owned nothing but Nissans for 12 years. Email me if you have any other questions I am glad to help. I drive a truck and am gone Mon-Fri so will answer all questions on weekends.

 

ja52999@yahoo.com

 

Jerry

Share this post


Link to post
Share on other sites
...Also, PLEASE, no requests for mundane things like "what spark plugs should I use" or "what size windshield wiper do I need", those things should be easily found by either searching these forums, my forums at http://wd21forums.damagedreality.com or asking/calling a local parts store. Off-topic requests will be deleted at will. Thank you.

 

-88

I tried the link in the first post, but it seems to redirect to a dead page. Is there an update or better link I can use?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oh, it's dead. Sorry. Some arsehole hacked the forums and killed it. :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

looking for the light codes on the eccu of a 3.0 88 pathy anyone?

Share this post


Link to post
Share on other sites
looking for the light codes on the eccu of a 3.0 88 pathy anyone?

Look in the How-To section of the Garage.

Share this post


Link to post
Share on other sites

hey red got a wiring diagram for the 87 pathy? automatic tranny is what i really need. i have one for the 88 is it the same? colors dont seem to match.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Could you post the factory manual sections relating to changing the timing belt on the VG30e? I want to use it as a reference along with the good instructions on this site.

 

Thanks,

 

JB

Edited by jond8

Share this post


Link to post
Share on other sites

Once again, look in the How-To section of the Garage forum.

 

I can't post scans of VG30E stuff because 87-89's are all VG30i...

Share this post


Link to post
Share on other sites

The FSM is about 5" thick and has thousands of pages. It will take a greater person than I to scan it all and upload it. ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

fair enough. i'll just have to pick up a copy for myself rather than be lazy and wait for someone to copy it, lol :aok:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

Welcome to NPORA Forums

 

Please register to gain full access to the forum.

Make sure you read the Forum Guidelines and don't forget to post a new intro in the New People Start Here! section, to say hi too everyone.

 

-NPORA

×
×
  • Create New...