Jump to content

Due to a hardware failure on the hosts systems, all posts and messages created between May 26th and Jan 13th have been lost. Additionally, if you joined the NPORA Forums community during that time, you'll need to re-register. -NPORA Mod Team *Updated: 05/19/2022 12:15AM PST

kefferjoe

Members
  • Posts

    111
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by kefferjoe

  1. Ok so I'm intermittently getting the A/T temp battery and brake lights coming on. Yesterday I drove to work and they were on then I went to the local parts store at lunch to get the voltage checked it came in at 9.6v I assumed alternator so I bought one. I then drove back to work with the plan to instal after work when I got home. On my way home from work the car got close to dying then all the lights turned off and the interior clock light up like it normally looks (it was a little dim). Didn't install alternator woke up the next morning all the dash lights were on again. Drove to work fine drove to auto store to get voltages checked again and again at 9.75. Drove back to work car got close to dying then all of the sudden the alternator works again. Now I'm leaving work and the lights are all on again and I presume it will stay that way until the car gets close to dying.
  2. hey guys so I'm getting the lights signaling my alternator is bad. But eventually the battery gets to a point where the alternator starts working again. This I think means that the voltage regulator is bad correct? So do I need to buy a new alternator?
  3. Update: I have a 3.5L and it for sure does have the shims. I looked at the clearances and all of them are in tolerance, and pretty well within it with the exception of one of them being at .33mm (max spec being .37). I am noticing not much oil is reaching the lifters on cylinder 1. So I'm back to trouble shooting. Maybe the plate behind the rear timing plate is leaking? Or maybe excessive sludge build up? I want to try and clean the sludge out first then worst case scenario pull the timining cover. Any solid suggestion for sludge removal to try and help get more oil up top?
  4. I plan on cleaning it out as best I can and then it looks like one of the shims is really close to being out of spec (I'm measuring .34 max spec is .35). I'm going to let the engine cool off completely and then remeasure the clearances again. There was a ton of sludge build up a lot of places obviously the PO did a terrible job on oil maintainences.
  5. Also any idea how to set cylinder 1 to TDC in its compression cycle without taking off both valve covers...I only have the passenger side one off atm
  6. Just pulled off the valve cover...lots of sludge in lower plenum and some gunk under valve cover. Going to clean and check clearances of shims... How much oil should I have found in this area just after pulling the valve cover off? There wasn't much free standing oil
  7. Looking at alldata DIY it says this is doable by removing the adjustment shim using 2 special tools?
  8. Is there a way to replace the shims without removing the cams? Or is there's way to remove the cams without disassembling the entire timing chain system?
  9. Hello, I'm getting a terrible ticking under the passenger side valve cover. I'm going to a shop on Wednesday to have the cover taken off and possibly have the valve lash adjusted. I've tried reading up on the forums about this ticking issue in the 3.5s and haven't yet found what exactly causes this ticking issue. Would a valve adjustment be effective or is it pointless on the shim bucket type lifters?
  10. Also I erased the codes and they haven't come back since
  11. Could faulty sensors be causing the clicking noise?
  12. Also had codes P1110 and P1145 which is RH and LH Intake valve timing control sensor
  13. Hello, I just bought a 01 Pathfinder. Found it on Craigslist for $2100, it's an 01 with 145000 actual miles. It is the 3.5. However the guy was getting rid of it because it has a noise coming from the passenger side valve cover it sounds like a pen tapping against a metal trash can lid, and it speeds up with rpms. I assume this is a bad lifter. However I know the 3.5s have shims. I tried some various auto parts shop remedies and nothing really worked so I am going to take the valve cover off and look at replacing the lifters or something. Does anyone know of a how to guide or any tips before I get started? Also where is the best place to buy replacement lifters, and how long should this job take me?
  14. So fan clutch sheared off and along with it came the fan pulley. I'm new to the 3.5L engines so i have no idea what needs to be replaced. I know the fan clutch but the pulley confuses me....it looks like it isn't attached to the water pump (which is good) but where do i get this part? And how long does it take to replace? I cant find it on autozone.com nor can i find much info on it online.
  15. Ok my scenario definitely is oddly attached to my gas light. I tore the cluster apart in a gas station put it back together and it didn't work...filled up my tank and then boom left side lit up! Any ideas as to why?
  16. This is driving me absolutely nuts! I took it all apart cleaned it and tried the graphite trick on the bulb connections and it's still no lighting up it was intermittent for a few days and now it seems like they won't ever come on. It SEEMS like it's happening when the gas light is on? Maybe just a coincidence since I'm always running with the gas light on it seems.
  17. The tail lights are working and all the other lights are working...went over a speed bump and it fixed it...I guess this is an issue with the 00-04s...they supposedly have loose connections in the cluster and if they get jiggled just right the lights can go on and off.
  18. 32/11.5/15 and I could trim the fenders but I need to leave the fender flares on because the steel bumper I have looks trashy without the fender flares since it's cut specifically to fit with the flares on.
  19. I have a terrible issue when I flex my rear too far my tires tuck into the wheel well and get stuck and tear up my fenders so I'm trying to put larger bump stomps in. I have the 4x4parts kit. I was thinking about mounting a hockey puck onto the top of the bump stops that are already there. Anyone else have any ideas? Besides smaller tires.
  20. The left half of my dash lights aren't working on my 02 pathy any ideas why? Don't think it's a light bulb since it is literally the whole left side.
  21. I bought my bumpers from tacticalarmorgroup.com and i was quite happy with them....they look a little boxy but other than that they are great.....saved my life and my pathys life in 2 rear end accidents.
  22. anyone ever try to put coil-overs on their pathfinder vs the strut/shock spring combo?
  23. I do have spacers, ac springs, and I have both camber bolts swapped out. I would have gone to an off road shop but they are all closed on Sundays as I desperately needed it done today.
  24. Actually camber bolts are installed already. The ones from 4x4 parts and I definitely explained that to them.
  25. So dip wad at Pepboys told me they couldn't align my camber since I have 32x11.5s is this true?? I would assume not but let's here it from others.

Welcome to NPORA Forums

 

Please register to gain full access to the forum.

Make sure you read the Forum Guidelines and don't forget to post a new intro in the New People Start Here! section, to say hi too everyone.

 

-NPORA

×
×
  • Create New...