Jump to content

mattcopiak

Members
  • Content Count

    9
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About mattcopiak

  • Rank
    NPORA Newbie

Previous Fields

  • Your Pathfinder Info
    1993 Nissan Pathfinder 4x4
  • Place of Residence
    BRITISH COLUMBIA
  • Mechanical Skill Level
    Wrench And Socket Set Mechanic
  • Your Age
    46+
  • What do you consider yourself?
    Rarely Go Off-Road
  • Model
    XE
  • Year
    1993

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Duncan BC
  • Country
    Canada

Recent Profile Visitors

152 profile views
  1. Thanks Jim93se, that's the same issue I've been having (no information). This forum has been great and has lead me to the conclusion I suspected from the start but didn't want to admit lol. The truck is parked for the time being and I will be trying to source out a replacement that fits into my very tight budget. In the meantime it gives me the opportunity, and reason, to do a few other needed repairs that I have been putting off (ball joints, tie rod ends, control arm bushings, torsion bars and keys etc, etc). If I'm going to do an upgrade on the trans I guess I should beef up some of the other things as well lol. Thanks for your insight, you seem to be the only other person I have talked to that has had the exact same issue I have, cheers . Thus marks the birth of the C.N.T.F.A (Complete Nissan Transmission Failure Association) it will be a very small club haha
  2. thanks adamzan that is very valuable information for someone in my situation lol. cheers
  3. Thanks for the info, I didn't know about the compatibility of the other transmissions, that will open up a bit of a bigger parts pool to go off of. Cheers
  4. Slartibartfast thanks, no flashing lights, no codes, nothing. what you talk about sounds way above my pay grade and skill level, not to mention it stresses the s#*t out of me even thinking it might be that bad...... Maybe I'd be better off just sourcing out a replacement trans, just swap it all and be done with it. Hmmmmm either way I'm looking at a chunk of $$$ out of my wallet I guess. Thanks for your help man, I appreciate it. Cheers
  5. Lol no problem, it seems to have come through in I'm email but not on the forum page. I appreciate the info, I'll read it a little more closely when I'm off work. Cheers
  6. thanks onespiritbrain, that's exactly what is happening, park works mut all the other gears are free. I can even rev the engine in all gear setting with no result, no noises, no friction or burning smell, and definitely no movement. im no transmission expert, i really know very little about the inner workings of an automatic transmission and what i do know is probably just enough to get me into trouble lol. I appreciate you looking into this for me and look forward to hearing any input /advice you have tomorrow, cheers and thanks.
  7. thanks SpecialWarr, I just recently did a thermostat and coolant swap and everything looked fine on that side.no oil in coolant and when i checked the trans fluid level it looked and smelled like it should, not milky or burnt. electrical is the part of vehicle repair that has always given me a headache lol. thanks for the input, i guess i will have to get on my back and under the truck to do some wire tracking. to see if anything looks broken or not quite right. cheers
  8. thanks SpecialWarr, I just recently did a thermostat and coolant swap and everything looked fine on that side.no oil in coolant and when i checked the trans fluid level it looked and smelled like it should, not milky or burnt. electrical is the part of vehicle repair that has always given me a headache lol. thanks for the input, i guess i will have to get on my back and under the truck to do some wire tracking. to see if anything looks broken or not quite right. cheers
  9. Hey everyone I'm new to the forum and wanted to jump in right away. My name is Matt and I'm from the west coast of Canada. I recently became the owner of a 1993 pathfinder with the vg30e engine and the re4r01a Trans. First off I want to say that I love this truck even though it's older, a bit stubborn and has an attitude it's not unlike myself, we have plenty in common. The other day on my drive home from work the transmission just quit . I was at highway speeds (not accelerating or slowing down) with the overdrive engaged, nothing seemed to happen accept the power disappeared. I coasted to a stop on the shoulder and put it into park at which time I tried shifting back into drive........nothing. so I put it into second then first then back to drive.......still nothing. Reverse...Nada! Had the truck towed home and started to do my research and can't find any info about this issue. Lots of chatter about no drive or reverse but not all gears. Now my suspicions are leaning towards shift solenoids but wanted possible confirmation before taking on that slightly daunting task. Any insight from you guys would be amazing and greatly appreciated. Cheers and sorry for the painfully long ramble.

Welcome to NPORA Forums

 

Please register to gain full access to the forum.

Make sure you read the Forum Guidelines and don't forget to post a new intro in the New People Start Here! section, to say hi too everyone.

 

-NPORA

×
×
  • Create New...