Jump to content

Due to a hardware failure on the hosts systems, all posts and messages created between May 26th and Jan 13th have been lost. Additionally, if you joined the NPORA Forums community during that time, you'll need to re-register. -NPORA Mod Team *Updated: 05/19/2022 12:15AM PST

Intermittent no start issue


Kr50
 Share

Recommended Posts

Have a intermittent no start issue on my 2002 pathfinder. I went to start it up after stopping the car for 5 mins and engine wouldnt hold the idle and dies within 3 seconds.i checked the battery connections and everything seems fine.i had the phone plugged in for the 5 mins. I turned off all accessories and started right up after. Battery is brand new.

 I took the guage cluster off today to fix a intermittent bulb not lighting up issue which seems to work but the moment it wouldnt start the repaired side went out. Not sure if its related.has anyone had a issue like this?

Link to comment
Share on other sites

I have cleaned the throttle body and replaced the fuel filter. Went to get gas and had a hard time starting again. The idle just dies and pressing the gas to raise the idle has no effect. Opened the hood checked battery terminals and seemed solid. Closed the hood and it started right up? Im really confused on whats going on.

Link to comment
Share on other sites

On 1/6/2021 at 2:42 PM, jyeager said:

It's always on a hot restart?

Vapor lock? (perhaps involving the charcoal canister)

 

Yes. On cold start it starts up everytime. Do you know if theres a way to check if charcoal canister is functioning properly? I have a check engine light on for upstream 02 sensor thats all.

Link to comment
Share on other sites

You can open the gas cap when this happens to check for vacuum in the tank and see if it makes any difference in how it runs.

 

How's your maf sensor? Mine does something similar when its dirty, was real bad with the k&n that came in the truck.

Link to comment
Share on other sites

i wil check the gas cap next time it happens. most likely today lol. I have not cleaned the MAF sensor. i can try to clean it up today and see if it makes a difference.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

Welcome to NPORA Forums

 

Please register to gain full access to the forum.

Make sure you read the Forum Guidelines and don't forget to post a new intro in the New People Start Here! section, to say hi too everyone.

 

-NPORA

×
×
  • Create New...