Jump to content
Icantdo55

Issues but no codes.

Recommended Posts

Thanks for the add.
I'm working on a 180k 2002 3.5 pathfinder.  Was bought from an auction so I have no history on truck.

It starter turns it over at good speed but it labors to start, hot or cold.  When running at idle if you punch gas in park it hesitates and small backfires through intake before it revs up.   It lacks power.  And once at operating temperature it turned over fine but would not start at all till it sat for 30 minutes.

No codes.  No Schrader valve so can't check fuel pressure.  Timing jump? 

Any common issues I should start looking at?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hmm, this is an interesting one. Timing jump would be unlikely as the 3.5 has a chain, not a belt. Have you checked the basics, like fuel filter, condition of the spark plugs, plug boots, etc? I've seen 2 temperamental R50's, with over 150k, with the original plugs, which were worn to death. After a thorough tune-up (plugs, boots, air & fuel filter, MAF & throttle body cleaning) they both ran great and were no longer hard to start.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Welcome to NPORA Forums

 

Please REGISTER to gain full access to the forum.

Make sure you read the Forum Guidelines and don't forget to post a new intro in the New People Start Here! section, to say hi too everyone.

 

-NPORA

×